Ja så får det bli. ♥. Hej vännen. Jag sitter i bersån och skriver till dig. Efter en ganska mulen dag har vi nu en underbar eftermiddag/kväll här i den lilla småstaden
En god chutney passar till mycket. Bl a är det suveränt till god ost och många indiska maträtter. Jag har nu plockat av de sista gröna tomaterna på tomatplantor som flyttades in i huset på landet tidigare i höstas
Att göra egen mango chutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Det gör inget om mangon inte är riktigt mogen, eller för den delen lite övermogen, använd 1 eller 2 chilifrukter beroende på hur stark chutney du vill ha
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Hej. Vilket underbart väder vi haft idag. Sol och vinterkyla. Imorse efter att jag skjutsat min man till jobbet så stannade jag och min lilla bebis till vid slottsparken i stan för att gå morgonrundan
Rensa svampen och dela dem om de är stora. Förväll dem i kokande vatten i 2 minuter. Häll av vattnet. Koka en lag av vatten, ättika,socker, cayennepeppar, vitpeppar och kanelstänger
Chutney med sting. En riktigt mörk och regnig dag passade fint till lite roligt kökspyssel. Det blev en chutney på några askar plommoncocktailtomater, med fräsch syra från citron och hetta från chili
1. Skölj, halvera och kärna ur plommonen. Lägg i en gryta tillsammans med löken. Tillsätt vinäger, socker, russin, salt, kryddnejlikor, senapsfrö och ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.