Ös upp chutneyn på väl rengjord burkar och förslut dem genast. Låt allt koka utan lock i ytterligare ca 30 minuter eller tills chutneyn är tjockflytande
Mixa marmeladen med mixerstav i 10 sek. Skålla, dela och kärna ur persikorna. Skär dem i bitar. Lägg frukten i en gryta och tillsätt citronskal och -saft, syltsocker och ingefära
Vänd ner dem i chutneyn. Dela och kärna ur plommonen, skär i mindre bitar. Häll chutneyn i rengjorda syltburkar, sätt på locket direkt och förvara i kyl
Smaka av med ev. Vi hade recept på en plommonsås som vi gjort tidigare som vi visste skulle passa bra till så den fick det bli, plus lite gratinerad potatismos, sen var vi i hamn
Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, ca 20 minuter. Häll i vatten, fond och katrinplommon och låt det sjuda 10 minuter under lock. 100 g katrinplommon
Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, ca 20 minuter. Häll i vatten, fond och katrinplommon och låt det sjuda 10 minuter under lock. 100 g katrinplommon
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.