Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 3 potatisar 2 morötter 250 g köttfärs 1 msk matfett salt och peppar 1 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater 7 dl köttbuljong (tärning och vatten) Till servering hackad persilja bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Häll på matlagningsgrädde och hackad persilja och smaka av med salt och peppar. med lite såsredning. Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök
Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten
På kolonilotten har vi en hel sidorabatt med jordärtskockor. 8 dl vatten (osäker på exakt volym – börja med mindre och späd allt eftersom)400 gram jordärtskockor200 gram potatis1 morot (för att pigga upp färgen)en handfull charlottenlök1 klyfta vitlök2/3 burk creme fraische1 grönsaksbuljongen skvätt vitvinsvinägeren nypa sockeren dust eller två gurkmeja (för att pigga upp färgen)salt och svartpeppar-Peccorinoost, en liten bit(går att använda parmesan också)Skala och hacka löken, fräs mjukt i en kastrull
Och med ett gott nybakat bröd blir det liksom pricken över i´et. Jag hittade ett bacon som jag blev lite nyfiken på från ”Brödernas” som är handgjort, äppelrökt och torrsaltat med smak av lönnsirap och honung
Krämig svampsoppamed tryffelolja, är en värmande soppa för höstens kalla dagar. Resultatet blev en otroligt krämig och smakrik svampsoppa som jag garanterat lär koka ihop fler gånger under hösten
Den här soppan blev ju bara för god att inte delas med omvärlden. Det låter ju vansinnigt mycket med den mängden vitlök, men den ska smörkokas, vilket skapar ett härligt smakdjup
Jag ska testa en, för mig, ny salong idag, så håll tummarna att jag blir nöjd med det hela. Håll dessutom utkik på Instagram där med säkerligen dyker upp en bild eller två på den nya frissan
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedaren. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och toppa med en klick crème fraiche, eventuellt mer chili och en timjankvist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.