Min chef plockade en hel korg full som jag fick för att laga KarlJohansvampsoppa av till vår nätverkande sopplunch som vi har varje torsdag på Telekonsult Syd, där jag jobbar
Jag startar årets första recept med en krämigsvampsoppa. Hemligheten i min svampsoppa är att jag blandar champinjoner och kastanjechampinjoner och kryddar rikligt med färsk timjan och parmesan
Krämig champinjonsoppa. x Krämig champinjonsoppa. Nu är det dags för sportlov här nere i våra trakter och precis som det brukar så är det kallt och ska, enligt väderprofeterna, bli kallare och snöa igen - lagom nu till att förra omgångens vita täcke har smält bort
Innan promenaden åt vi till lunch en svampsoppa som jag brukade göra ofta förut. Krämigsvampsoppa1 st gullök3 msk olja200 gr champinjoner8 dl vatten1 st buljong1 dl gräddeGör så härFräs lite finhackad lök
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan. 2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.