Stekt abborre med dillpotatismos och citronsås | Recept från Köket.se
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 potatisar
  • 2 dl mjölk
  • 35 g smör
  • 1 kruka dill
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 kg abborrfilé, byxad
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 citroner, till servering
  • 2 msk gul lök, hackad
  • 2 msk morot, i små tärningar
  • smör, till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 lagerblad
  • peppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk citronsaft, och lite rivet citronskal
  • 0,25 krm farinsocker
  • 2 msk smör, rumsvarmt
  • ärtskott
  • 4 msk lingonsylt
  • Dillpotatismos10 potatisar 2 dl mjölk 35 g smör 1 kruka dill 2 krm salt 2 krm vitpeppar
  • Abborre1 kg abborrfilé, byxad salt vitpeppar 2 citroner, till servering
  • Citronsås2 msk gul lök, hackad 2 msk morot, i små tärningar smör, till stekning 1 dl vitt vin 1 dl fiskbuljong (eller grönsaksbuljong) 2 dl vispgrädde 1 lagerblad salt peppar 1 tsk gurkmeja 2 msk citronsaft, och lite rivet citronskal 0,25 krm farinsocker 2 msk smör, rumsvarmt
  • Servering ärtskott 4 msk lingonsylt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.