Fina kvisttomater var billiga nyligen och jag rörde ihop en pasta all’Arrabbiata med sådana. Någon dag senare utmanade Krii’s Kitchen sina läsare att laga något med tomater
1. Koka upp en kastrull med saltat vatten till pastan. 2. Tomatsås. Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg. i skalade vitlöksklyftor och peperoncino (chili) och låt dem långsamt brynas under lock
”Det är många som, okunniga om matlagning, förfäras över vitlök enbart för att de känt stanken av den på andedräkten tillhörande någon som ätit den rå eller dåligt tillagad”, skriver Artusi i inledningen till receptet på tomatsås, som han kallar spaghetti alla rustica
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Blanda spaghetti med såsen. 400 g Barilla Spaghetti. Tvätta auberginen och skala den med potatisskalare så du får några remsor som skall användas till garnityr
Koka Spaghettin i en gryta rikligt fylld med kokande vatten och lite salt. Häll av spaghettin och ärtorna, lägg de sedan i en skål tillsammans med Pesto alla Genovese och zucchini, vid behov addera en sked av det kokande pastavattnet för att underlätta omröringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.