IngredienserPortioner. 4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ansa och skär purjolöken i tunna skivor och lägg i en ugnsform. Ta ut ur ugnen och toppa med räkorna. Servera laxentillsammansmed pressad potatis och garnera meddill
Smaka av med salt och peppar och hackad dill. Toppa med räkor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll såsen över och, peta med en gaffel så att såsen rinner ner överallt
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkoktnypotatis
lägg filéernai en ugnsfast form. Garnera meddill och servera medfärskpotatis/ris/klyftpotatis. Den här laxen har en härlig smak av grädde, citron och karaktäristisk västerbottenost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.