När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppadesmedbryntsmör
Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen. Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor
Servera med räk- och äggblandningen, generöstmedbryntsmör och pressad eller kokt potatis. Smält smöret i en kastrull på hög värme, när smöret smält så vispar du hela tiden tills smöret börjar skumma och du ser att det börjar bli brynt
Vid servering, ringla bryntsmör över smörrebrödet och riv av några varv på kvarnen. Nedan är en riktigt snabbmonterad variant som passar likväl i vinterrusket som vid midsommar
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Jag blev serverad glass smaksatt medbryntsmör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkladesserten
Toppa potatisenmed matjessill och rödlök. Skiva potatis och lägg i botten på en tallrik. Häll på varmt bryntsmör och toppa sedan med dillcreme och det rivna ägget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.