800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Jag arbetar som kökschef på ett äldreboende i norra Stockholm. Här serverar jag vällagad mat från grundenmedendast MSC-märkt fisk, svenskt kött och fågel samt mycket ekologiskt ochKRAV-märkt
Ingredienser 3-4 portioner, ca 30 minuter Snabbrimmad torsk 375 g torskfilé eller torskrygg. 1 liter vatten. 0,7 dl salt Polentamos 500 ml grönsaksfond. 170 g polenta. 1 dl riven lagrad ost. 25 g smör. Svartpeppar och salt Tillbehör 100 g Smör
Häll upp ricottaosten i en bunke och vispa med hjälp aven ballongvisp i det vita vinet. Mixa två nävar bladspenatmeden vitlöksklyfta och lite citronsaft
Hacka äggen grovt. Koka upp vattenoch lök i en bred kastrull. 1 Koka potatis i lättsaltat vatten. Läggäggen i en kastrull med kokande vattenoch låt koka 6 min. 2 Skölj fisken i kallt vattenoch gnid in denmed salt. Lägg i fiskenoch sjud under lock 5 min. 3 Bryn smöret i en kastrull tills det är gylleneoch doftar nötigt. 4 Ånga sockerärtorna i ett durkslag över potatisen de sista 5 min de kokar. 5 Servera torskenmed potatis, hackatägg, hackad persilja, bryntsmöroch sockerärtor. 4 hårdkokta ägg. 500 g torsk. 50 g smör
Det var enav de godaste luncherna som jag har ätit på mycket, mycket länge. Jag brukar sällan vara med i tävlingar men när jag tittade in hos Sofia för ett tag sedan och hon hade satt igång en tävling så kände jag för att hänga på
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Jag brukar bryta av för då går denav precis på rätt ställe – där det träiga slutar. Läggden kokta sparrisenpå ett fat, häll över mandelsmöretoch skiva över ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.