Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grön ärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Marinera köttet på alla sidor. Värm upp såsen på en medeltemperatur i cirka 10 minuter. Grädda pannkanan på båda sidor och totalt sett i cirka 2 minuter eller tills pannkakan börjat att få en gyllenbrun färg
Den här soppan brukar vår skolkock bjuda på ibland. Den är så otroligt god. Första gången jag kokade den fegade jag och tillsatte inte tillräckligt med syra
Vad gör man när solen skiner utanför fönstret och magen kurrar, men det enda ätbara man har hemma (ungefär) är en halvpåse gröna ärtor i frysen och några sketna frukter
Fräs schalottenlöken i kokosoljan på mellanlåg värme så den blir mjuk utan att ta färg. Låt fräsa ett tag till innan du häller på kokosmjölken och buljongen (med vatten om du använder tärningar)
Idag var jag sugen påasiatiska smaker och gjorde en variant som blev mycket lyckad. Ett av de mest klickade och lästa inläggen på senare tid är denna gamla postning om att ta vara på räkskal (det ska givetvis inte vara ”gamla räkskal” men rubriken blev bättre så)
Dela äggen på hälften och fördela i djuptallrikar, tärna avocado och lägg runt äggen. Du kan nu antingen slå på soppan, eller servera den i en kanna på bordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.