I med de frysta ärtorna och värm upp soppan så att den nästan kokar. Mixa soppan med en stavmixer. Vad är det som skummar på tallriken, och har en lätt & elegant balans mellan sötma från ärtor och syra från citron & mousserande vin
Vad gör man när solen skiner utanför fönstret och magen kurrar, men det enda ätbara man har hemma (ungefär) är en halvpåsegrönaärtor i frysen och några sketna frukter
Myntaoljan kompletterar soppans lite "jordiga" smak av ärtorna - det blir en fräsch brytning. Mixa ärtorna med hackad mynta, buljong, crème fraiche och smör tills det blir slätt
På detta sätt fås en vacker färg. I osaltat vatten kokas färska ärtär. Vattnet hälles av, ärterna stötas ( mixas ) och passeras genom fin sikt ( chinoise ) eller duk
Glass på frysta grönaärtor. Men faktum är att jag försöker variera den så mycket som möjligt och denna gång bjuder jag er på något som ni kanske inte har testat förrut
Soppa till förrätt påpåskafton. I min lokala ICA-butik fanns spansk grön sparris, men de stänglar som tillreddes till denna soppa kom faktiskt från frysdisken
För det finns ingenting som kan värma så gott som en soppa när det är kyligt och blåsigt ute, förutom kanske en varm choklad Den här grönasoppan är en lite lättare soppa som gör sig bra till en lunch
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Tillsätt de frysta ärtorna i pannan. 1-2 paket bacon150 g parmesanostsaltsvartpeppar400g pastaolivoljasmör300g frysta ärtor4 tsk creme fraiche1 citronDela baconet i mindre bitar. 300g frysta ärtor
Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Servera den plommonspäckade fläskkarrén med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen, samt gräddsås, grönaärtor och ev äppelmos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.