Jag använde mig av ett matlagningsvin, ”Winborgs – Husets röda”. Skaladengula löken och skiva den. Tar inte särskilt lång tid att göra, det är långkoket som tar sin tid, men det sköter sig av sig självt Denfranska grytan har egentligen innehåll av svamp också, nämligen champinjoner, men det ville inte jag ha i Dessa lägger man annars i mot slutet, tillsammans med lökarna
Det blev hur gott som helst och vi åt med fransk senap och majonnäs som tillbehör. Alla i vår familj älskar kokkött så det här var verkligen något för oss
Hit går det jättebra att förbereda rätten och den kan med fördellagas dagen innan servering. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Strimla lövbiffen och fräs den tillsammans med löken och vitlöken tills det fått lite färg. Tillsätt grädden och låt allt sjuda en stund innan du reder av med maizenan
När köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen. Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.