Servera med sparrispålaxenoch ägget ovanpå. Vispa ihop äggulor med vatten och värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparrisoch bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Doppa dem därefter, två och två, i vetemjöl och uppvispat ägg, och rulla dem slutligen i sesamfrön, de ska få ett riktigt trevligt, tjockt lager av frön
Egengjord hollandaisesås. Vid serveringen så lägger du spenaten ovanpå brödet, sedan skinka / laxoch ett ägg ovanpåoch toppa med hollandaisesås, lite salt och peppar
Smält smöret till hollandaisesåsen i en kastrull på svag värme. Lägg upp sparris med laxskivoroch hollandaisesås och servera med ett glas torrt rieslingvin som i Tyskland
Pensla sparrisen försiktigt med olja och stek den runtom i grillpanna några minuter på hög värme. Servera med lax, hyvlad parmesan, pinjenötter och en klick sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.