Toppa sedan medsparrisen. Börja med att koka äggen till de är så kokta som du önskar. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallröktlax, kokta ägg och smörstekt sparris
Servera medlax, hyvlad parmesan, pinjenötter och en klick sås. Pensla sparrisen försiktigt med olja och stek den runtom i grillpanna några minuter på hög värme
Lägg upp salladenmed rucolan i botten, fyll på med linser. Toppa medlaxbitar, bläckfisk ochsparris. Vänd laxen, skuren i stora tärningar i olja och chili/limekryddan tillsammans med bläckfiskringarna
Tillsätt finhackad salladslökoch vänd runt. Färdiggräddad och klar att dekorera med tunna skivor kallröktlax som du rullar ihop till rosor samt lite dillvippor
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparrisoch bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.