Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Kardemumma är en krydda som fungerar fint ihop med päron, smaka gärna av fyllningen med lite kardemumma – en kul twist
Jag använde en rosa chokladmed smak av jordgubb. choklad att ringla över. Vispa de rumsvarma äggvitorna tillsammans med ett par droppar citronsaft till ett fast vitt skum
Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Hon kommer till en helt fantastisk avdelning med mysiga fröknar och barn. hon har klappat händerna och jublat de senaste veckorna när vi lämnat av brorsan
Blanda ihop och klä en pajform med lös kant. Det blev häng idag här med ett gäng härliga ungdomar. Extrasonen var här igår och levererade äpplen från trädgården, skeptiskt läste han receptet på denna paj som jag har bakat tidigare
Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
Ta ut degen och låt den mjukna något i rumstemperatur om den blivit för hård. Stoppade in dem bara någon minut till i ugnen för att de skulle stelna så och plockade sedan ut dem och lät dem svalna i lugn och ro helt
Vänd ner äggulesmeten i äggvitornaoch rör om med slickepott ganska lätt så du inte slår ut luften. Jag la dulche de leche över digestivekexen och duttade även i själva philadelphiasmeten så de blev kolagömmor och sen var de inte nog med de utan toppade även med dulche de leche över på cheesecaken och flingsalt
1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Rör om ordentligt tills all chokladsmältoch tryffelkrämen blivit blank och slät. Denna fantastiska tårta, bestående av kladdkaka, cheesecake, kolakräm ochchokladtryffel, bakade jag för ett par veckor sedan till vår äldsta dotters födelsedag
Slå i alla de andra ingredienserna och rör runt väl. Smält chokladen i ett vattenbad. Slå upp i en form (20x30cm) som är klädd med bakplåtspapper. 400 g mjölkchoklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.