1 CHOKLADGLASYR
ELLER FROSTING: 75 gram mörk choklad
1100 gram
färskost
150 gram
smör
12 dl
florsockerSätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Vispa ägg och socker pösigt 3-4 minuter. Skala rödbetor och riv dem fint. Tillsätt till äggblandningen. Hacka valnötter grovt och tillsätt dem. Ta fram en långpanna med höga kanter eller rektangulär bakform med höga kanter. Mått ca 20x30 cm. Lägg i bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med lite smör. Eller smörj den helt med smör. Ströa med någon msk ströbröd. Bryt chokladen i en bunke och tillsätt smöret. Smält i mikron några sekunder taget. Rör emellan. Vänd ner chokladen i äggblandningen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölet till ägg- och chokladblandningen. Sikta helst ner det så klumpar sig inte mjölet. Rör till en slät smet. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter tills rödbetskakan fått fin färg. Ta ut rödbetskakan och låt svalna i formen. Glasyr: bryt chokladen i mindre bitar i en bunke. Smält några sekunder i taget i mikron. Rör emellan. Blanda ner färskost samt florsocker. Blanda i smöret till en slät glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan. Strö ev. över strössel om du gillar det. Ta ur rödbetskakan ur formen och skär i rutor eller trianglar.
Ridån gick upp och först ut stegade tre små starters , till varmrätt beträdde en vintervårlig rätt scenen med rödingsfilé som huvudrollsinnehavare, avslutningsakten bestod av kaffe och en kalasgod kaka
Brownies/kladdkaka med vit glasyroch mörk choklad. Glasyren hör egentligen till en annan kaka men jag tänkte att det skulle passa utmärkt med en kladdkake/brownie-botten istället för en högre torrare kaka under
-Smält smöret tillsammans medchokladenoch tillsätt det i äggsmeten. Servera med vispgrädde och bär. -Koka smör, chokladoch honung i en gryta på svag värme
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda ihop allt och häll över ett bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet ca 1 timme och skär sedan i små bitar. 150 g mörk choklad
Toppa med grädden, chokladsåsenoch marängerna, eller något annat smarrigt. 1Vispgrädde, chokladsåsoch minimarängerSå här gör du 2 minuter Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg
Häll upp i en kopp och toppa eventuellt med vispad grädde och pytte lite kakao. Men nu hade jag en förpackning kokosmjölk extra creamy öppnad så jag testade att göra varm choklad på den och en smoothie
Mörk chokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Som kronan på verket gjorde jag ljusa chokladtryfflar som jag dekorerade pajen med tillsammans med massa härliga hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.