Receptet räcker till en lättare måltid för fyra personer, som en ordentligt mäktig måltid för två - eller varför inte skära rågbröd i än mindre bitar, toppa medsalladenoch löjromen, och servera som snittar till ett glas kallt, vitt vin
Det här är en sallad som du kan ta medpå picknick lika gärna som äta hemma. Lägg ner potatisen med snittytan ner och fortsätt steka på tills potatisen fått en gyllenbrun färg och sidfläsket blivit krispigt och knaprigt
Hetta upp smör i en gjutjärnsstekpanna, och stek två laxbitar i taget påmedelvärme. Det berodde med största säkerhet på att jag tog mig besväret att dubbelpanera laxen
Tärna laxenoch strimla salladen, lägg i en bunke. Rör ihop crème fraiche, olivolja, äppelcidervinäger, vatten, pepparrot, salt och peppar till en dressing
För att få lite variation samtidigt som de passar ihop bestämde jag mig för en snitt påkallröktlaxmed en ceviche-inspirerad fyllning på spansk peppar, mango, limeskal och Philadelphiaost
Två gånger under den gågna helgen har vi frossat påsallad toppad medkallröktlaxoch avokado. Ett alternativ är att blanda en citrondressing med olivolja, pressad citron, fransk senap, salt och peppar och riva pepparroten lite grövre, separat över laxen
Lägg upp salladenmed rucolan i botten, fyll påmed linser. Vänd laxen, skuren i stora tärningar i olja och chili/limekryddan tillsammans med bläckfiskringarna
Om du liksom jag tycker att det kan få lov att vara lite tjusigt även på lunchen gröper du ur små kulor med en tesked eller ett litet kuljärn, annars duger förstås vanliga bitar
Och lite rostade sesamfrön strött ovanpå allt. Med vitlöksfrästa brödkrutonger till. Det blev röktlax i skivor, tomater och blandad sallad som fick göra ingredienserna ovan sällskap idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.