100 g
kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi)
200 g
breda risnudlar som stått i blöt i förväg
1 st
ägg
1 dl
sweet chilisås
1 msk
soja
1 tsk
koloritsoja för färgens skull
1 msk
socker
1 tsk
pressad vitlök
Grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak)
jordnötter
matolja
Chili, efter smak
100 g
kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi) 200 g breda risnudlar som stått i blöt i förväg 1 st ägg 1 dl sweet chilisås 1 msk soja 1 tsk koloritsoja för färgens skull 1 msk socker 1 tsk pressad vitlök Grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak) jordnötter matolja Chili, efter smak
4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg gurkstrimlorna på ett litet serveringsfat med kycklingstrimlorna ovanpå. Om du gillar stark mat så kan du hälla en tesked eller två med chiliolja över innan du serverar
Häll lagen på grönsakerna. Lägg på trippelt hushållspapper att rinna av. Pensla på den klibbiga sötheta såsen på kycklingen och strössla över sesamfrön
Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Tanken att prova på att tillaga denna delikata rätt har legat och grott i mitt huvud ett bra tag, ett så bra tag att det var lite fara på taket att den nästan skulle ruttna
Rör ner nudlarna och häll på såsen. Hetta upp en wok eller stor stekpanna tills den börjar ryka. Fös nudlarna till sidan av woken och häll i de uppvispade äggen i hålet
I fredags var jag väldigt sugen påthaimat och just påPadThai och var helt inställd på att köpa detta men så fick jag se i senaste numret av Buffé att där fanns ett recept på just denna rätten så jag bestämde mig för att tillaga den själv istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.