1 broccolistam
(utan bukett), skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar
1 stor
morot, skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar
6 salladslökar,
skuren i ca 2 x 2 bitar
1,5 dl
jordnötter
neutral rapsolja, att steka i
1,5 msk
japansk soja
1,5 msk
svart risvinäger eller balsamvinäger
1,5 tsk
potatismjöl
2 msk
svart kinesisk risvinäger eller balsamvinäger
2 msk
japansk soja
2 tsk
sesamolja
2 msk
strösocker
nykokt jasminris till servering
600 g
kycklinglårfilé, skuren i 2 x 2 cm bitar 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade 1 msk ingefära, skalad och finhackad 1 tsk sichuanpeppar, mortlad (eller hel vitpeppar) 1,5 tsk chiliflakes 1 broccolistam (utan bukett), skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 1 stor morot, skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 6 salladslökar, skuren i ca 2 x 2 bitar 1,5 dl jordnötter neutral rapsolja, att steka i
Marinad 1,5 msk japansk soja 1,5 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 1,5 tsk potatismjöl
Sås 2 msk svart kinesisk risvinäger eller balsamvinäger 2 msk japansk soja 2 tsk sesamolja 2 msk strösocker 1,5 tsk potatismjöl nykokt jasminris till servering
Ingredienser Portioner. 4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda alla ingredienserna utom kycklingen till kycklingbulgogin till en marinad. Lägg i kycklingen och låt marinera i minst 20 timmar eller mer, gärna över natten
Mortla sichuanpepparn till ett grovt pulver. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med krossad sichuan och chiliflakes. 0,5 tsk sichuanpeppar. Sås0,5 tsk sichuanpeppar 5 msk japansk soja 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 3 msk risvin eller torr sherry 3 msk strösocker 5 msk ostronsås 2 tsk chili flakes 2 tsk majsstärkelse
Uppskattar att receptet räcker till 2-3 personer. Sååå gott. Mängden ingredienser ser kanske avskräckande ut, men om man, som jag, lagar mycket asiatiskt finns redan de flesta grejerna hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.