Närman är sugen pånågotgott men vill äta lite nyttigare än saker baserade på socker, vitt mjöl och transfetter passar de här rawfoodbollarna perfekt - supergoda och fullproppade med nyttigheter
Ett gammalt kapitel blir till något nytt men samtidigt som vemodet slingrar sig runt det tomma pojkrummet väger spänningsmomentet högre inför det nya vi ställs inför
Säger hej då till kontorsstol ochlämnar jordgloben ensam kvar på mitt arbetsbord. En klassisk midsommartårta med jordgubbar, vaniljkräm och vispgrädde är aldrig fel, men det är alltid spännande att testa något nytt
Den är färdiggräddad när ovansidan spricker och denkänns fast närman trycker lätt på ovansidan. Dagen idag har gått åt till att förbereda och baka på inför kommande vecka, som då blir den sista kafeveckan
Först var jag osäker på om det överhuvudtaget gick att åstadkomma något som kunde liknas vid philadelphiaost men efter lite letande hittade jag Creamy Smooth av märket Tofutti i matbutiken och som visade sig fungera utmärkt
Jag valde att fylla mina skal med en ganche gjord på hallonpure, choklad och lite lakritslikör från Italien som jag fått till skänks för att använda i något recept
Nu väntar kollegorna pånågotgott som jag ska baka efter allt det goda som jag ser här. Fråga om det är något speciellt ni letar efter så hjälper jag till
Närman delar ut recept på bästa rabarbersmulpajen med mandeloch vit choklad. Den hackade mandelnoch den söta chokladen gör pajen påde knaprig och söt mot den syrliga rabarbern
Ibland är man lat men man vill fortfarande ha något som gott. Man behöver ett nät med blåmusslor. Det här är så enkelt att det nästan är skämmigt, men det är också grymt gott
Det där med att ta fotografier på bakverk närman har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Stryk upp kanterna jämnt och fint med hjälp av en palett och strö ev med rostad flagad mandel. I alla fall fanns det ettt konditori i Malmö som hette just Casablanca och var experter på denna tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.