Älskar soppa och det är toppen att ta till närman har lite kcal kvar när dagen lider mot sitt slut. Jag har alltid grönsaker i frysen så det är bara att plocka fram en påseoch koka soppa på det manär sugen på
Kärna ur och finhacka chilin. päron. Lägg dem i formen och ös med marinaden. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form
Först var jag osäker på om det överhuvudtaget gick att åstadkomma något som kunde liknas vid philadelphiaost men efter lite letande hittade jag Creamy Smooth av märket Tofutti i matbutiken och som visade sig fungera utmärkt
Det var tummen upp, jag eller vi gillar verkligen grytor perfekt att ta till när fantasin tryter och så bra när det blir så att det räcker hela veckan… grytor blir bara godare närmanvärmer dem
Lite nervöst faktiskt, då det är först då resultatet av tempereringen kommer att märkas. Jag valde att fylla mina skal med en ganche gjord på hallonpure, choklad ochlite lakritslikör från Italien som jag fått till skänks för att använda i något recept
Det har blivit lite av en tradition att vi åker dit, jag, barnen och mina syskonfamiljer. Egentligen hade jag tänkt köpa färdiga baugetter, då jag hade fullt upp med studentbak och annat, men när jag stod där i matbutiken och stirrade på bake-offsortimentets utbud, ångrade jag mig
Recptet hittade jag i ett gammalt nummer av Hembakat men ändrade lite i receptet. I alla fall kommer det bli en favorit att pigga upp sig med i höst, när kylan börjar krypa påoch mörkret sluter sig tätt kring husknutarna
(Man kan rösta mer än en gång, men bara en gång per dag) Tack. Det märks i trädgården, som de senaste dagarna har varit fullsatt med fikande gäster, och i går hade någon lagt in en annons i dagspressen med en påminnelse om de kvarvarande öppetdagarna med liten hint om att extra goda kakor kom att serveras på silverfaten
Garnera och pudra lite florsocker över. Så jag bäddar in mig i lite tårtbottenbakning. Ett bra tips närman bakar tårtbottnar är att klä in en form med löstagbar kant med bakplåtspapper som sticker upp en bit ovanför formkanten, På så vis får kakan möjlighet att växa på höjden ochman får höga och luftiga bottnar
Vispa samman alla ingredienserna till glasyren och ringla glasyren på kakan. Tänker som så att det är lika bra att göra sådant på en och samma dag, sen är det klart liksom
Vaknade upp till en regnig ochblåsig dag, men lyckades vända den av vädret lite monokla sinnesstämningen till en euroforisk tacksamhetskänsla över upphittandet av en försvunnen bilnyckel
jo, jag gillar faktiskt hösten, det är så lugnt och gott, man får lediga helger över att bara gå hemma och mysa påochnärman kanske varit ute en runda i trädgården eller bara känner sig allmänt frusen, vad värmer då bättre än varm choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.