3 kokta
skalade och skivade rödbetor (om man vill).
10 cm
purjolök i strimlor.
3-4 dl
béchamelsås, alltså 1 msk smör, 1 msk mjöl, och 3-4 dl mjölk. Smält smöret i pannan. Blanda med mjölet. Späd med mjölken och låt bubbla en stund. Rör så det inte bränner. Vitpeppra och salta. Se till att du får en lagom tjock konsistens.
Svartpeppar Malen. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Smaka av, är den för syrlig tillsätt mer sötning som till exempel honung eller Ica sötströ. Det sa typ slurp sen fanns det endast några smulor kvar på fatet
Först var jag osäker på om det överhuvudtaget gick att åstadkomma något som kunde liknas vid philadelphiaost men efter lite letande hittade jag Creamy Smooth av märket Tofutti i matbutiken och som visade sig fungera utmärkt
Äntligen åt rätt håll känns det som. Det jag tycker är svårast med att räkna är att fördela kalorierna jämt under dagen så man har ordentligt kvarnär det är dags för middagen på kvällen
Finns säkert mycket att säga om traditionernas varande eller ickevarande, men avhåller mig från det och tänkte istället serva er med recept på semlor och modernare varianter av desamma
Man börjar om med att knäcka en ny ägggula och häller sedan långsamt under omvispning i den spruckna såsen (på samma sätt somnärman gjorde såsen från början) så kommer den att gå ihop igen
Ifall ni undrar över de små svarta prickarna på jordgubbarna så är det från en liten miniomgång jordgubbar där jag sötade med ett mynta- och basilikasocker - lite oväntat men väldigt gott
Jag vet att jag som matbloggare borde älska en massa speciella fisksorter och samtidigt tala lyriskt om det enkelt fantastiska hos en stekt strömming eller en torskfilé med ägg och skirat smör
Vi drack svalt vitt vin och åt gubbröra tillsammans, jag och vinodlarna. Toppade med finhackad rödlök och satte mig i solen och njöt en stund och låtsades att det varsommar och semester
Receptet är hämtat från en liten bok som Fairtrade Sverige gav ut i samband med Fairtradefikan i oktober förra året, där även min arbetsplats fick utrymme med ett recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.