BästaKanelbullarna fyllda med mandelmassa. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 5-8 min. Jag följde Kungsörnen recept, alltså det klassiska receptet som finns på mjölpåsen
Kavla ut degen 3-4 mm tjock, mer hög än bred då den ska vikas i mitten. Vill du inte göra knutar då kavlar du ut degen 3-4 mm tjock, mer bred än hög och rulla ihop till en rulle. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1,5-2 timmar. Grädda i 9-11 minuter, dom ska få en fin gyllenbrun färg
Spara ca 0,5-1 dl vetemjöl till utbakningen. Arbeta samman degen för hand ca 8-10 minuter eller i hushållsassistent ca 5 minuter. Grädda i mitten av ugnen 5-6 minuter eller tills bullarna fått fin färg. 150 g Milda mat- och bakmargarin. 100 g Milda mat- och bakmargarin
Ta upp med en hålslev och lägg i en ugnssäker form och täck med alu-folie, ställ in i ugnen. (Det fungerar även utmärkt att hälla över sin favorit- bbq sås om man nu inte gillar buffalosåsen
Bästa glutenfria sockerkakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter. Jag har bakat till ett sommarcafé som bland annat beställde glutenfria sockerkakor
Våra fisk-vana barn ser det som en närmast som en trofé, om de hittar ett ben i sin fiskbit. Makrillfiléer i ugn med grädde, två sorters senap, vitt vin och dill 600 gram makrillfilé smör till ugnsformen 3,5 dl vispgrädde 1 dl vitt vin 1 msk grovkornig dijonsenap 1 msk honungsdijonsenap salt och vitpeppar cirka 1 dl grovhackad dill Sätt ugnen på 175 grader- Smörj en ugnsfast form
Kavla ut degen 3-4 mm tjock, mer hög än bred då den ska vikas i mitten. Vill du inte göra knutar då kavlar du ut degen 3-4 mm tjock, mer bred än hög och rulla ihop till en rulle. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1,5-2 timmar. Grädda i 9-11 minuter, dom ska få en fin gyllenbrun färg
Idag har jag bakat bullar, det finns några tips på hur man kan göra för att få de på bästa sätt, att man ska använda sig av rumsvarmt smör och inte smält är nog en generationsfråga, min mamma skulle aldrig baka bullar så trots att hon tycker att mina bullar är luftigare än hennes, gamla rutiner är svåra att bryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.