Vetedeg 30 g jäst 250 g mjölk (2,5 dl) 570 g vetemjöl (9,5 dl) 3 g salt (0,5 tsk) 5 g malen kardemumma 90 g strösocker (1 dl) 55 g ägg (1 st) 110 g smör, rumstempererat 1 ägg, till pensling pärlsocker, att strö på
Kanel och mandelfyllning 200 g Mandelmassa 10 g vaniljsocker (1 msk) 30 g kanel (0,5 dl) 150 g smör, rumstempererat
Sockerlag 150 g vatten (1,5 dl) 95 g strösocker (1 dl)
Insåg när jag skulle döpa denna kladdkaka att skumbollen har väldigt många namn - gräddbulle, mums-mums, kokosboll, kokosmunk, kokostopp, ja det finns nog fler
Första advent idag, bakar ni något. Saffran hör väl advent och jul till tycker jag så dessa saffransbullar funkar ju perfekt i dessa advents- och juletider
Vaniljkräm. Blanda äggulor, socker och maizena i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken
Låt smöret ligga framme och bli mjukt. Rör alla ingredienserna till den mörka röran och kavla ut den mellan 2 bakplåtspapper så den blir lika stor som pappret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.