Medan ni väntar.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fisksoppa 2 port 400 g torskfilé (går även med sej, lax, hoki eller annan smarrig fisk) i bitar
  • 4 potatisar, skalade och tärnade
  • 1-2 morötter, skivade
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 fänkål, skivad
  • 1 vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1½ msk hummerfond eller fiskfond
  • ½ apelsin, pressad saft
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk rosmarin
  • salt och peppar
  • 1 dl räkor
  • Fräs potatis, motötter, purjolök, fänkål och vitlök i lite smör och olja.
  • Tillsätt tomaterna, vatten, fond, apelsinsaft, timjan och rosmarin och låt allt puttra ca 20-30 minuter lite beroende på hur stora bitar du delat potatisen och morötterna i.
  • Lägg ner fiskbitarna i soppan och låt dom puttra med i soppan tills de är klara och tillsätt därefter räkorna och låt dom bli varma.
  • Servera, gärna med en aioli.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.