Skölj kikärtorna och låt rinna av, häll ner i en skål tillsammans med morötterna, salladslök och persilja. Häll över citronsaft och smula över fetaosten.
Jag har tyvärr inte skrivit upp vart originalreceptet kommer ifrån, men jag har i alla fall noterat att grytan egentligen ska lagas med sötpotatis, istället för morötter och kålrot som jag har valt att göra
Tillsätt citronsaftenoch smaka av med salt. Grytan ska egentligen tillagas i det traditionella kokkärlet tagine (ett glaserat lerkärl med ett toppigt lock), men jag har ingen sådan utan jag gör den här rätten i en vanlig rostfri gryta, vilket fungerar alldeles utmärkt
Kikärterna har bland annat hamnat i en, i mitt tycke, god och värmande gryta som har en härligt mustig smak som får samsas med smakerna från rotfrukter, pepparrot och dill
Spola kikärtornamed kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. När korven är brynt så fräser du med purjolöken en stund och pressar ner vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.