Allt i ett gratäng medkikärtor, champinjoner och färskost. Smaksätt det med saltet och vitpepparn. Jag använde färskost med smak av sweet chili (det var den smak vi hade hemma) men du kan välja någon annan smak om du vill
1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
I. d. a. g. p. r. o. v. e. j. l. i. t. n. f. y. å. m. -. s. k. ,. ä. ö. c. h. P. H. b. u. D. R. 4. 3. 5. 1. 2. 0. S. é. (. ). Ö. T. F. B. N. V. L. ”. –. 6. M. r d. d l. c m
Hacka dadlarna och de torkade aprikoserna. Grytan ska egentligen tillagas i det traditionella kokkärlet tagine (ett glaserat lerkärl med ett toppigt lock), men jag har ingen sådan utan jag gör den här rätten i en vanlig rostfri gryta, vilket fungerar alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.