Ingredienser Portioner. 12 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricottaost 4 dl mandelmjöl 1/2 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering) 1 dl färskpressad apelsinjuice smält smör eller olja till formen Vid servering 3 msk flytande honung flingsalt ev vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
En saftig och god kaka med apelsinsmak. Vispa socker och ägg fluffigt med elvisp i en bunke. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner i smöret tillsammans med apelsinskal och -juice
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka med och vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Allt från goda kakor, läckra sillinläggningar, lockande julgodis och makalösa maträtter. Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Då jag smaksatt dom med bittermandel-essens så är de lite mer ett bakverk för vuxna. När jag sitter i bilen och kör bil här hemma på grusvägarna ser jag det ena perfekta stället efter det andra men sen när det väl är dags för att fotografera lite godsaker så hittar jag inget bra ställe alls
Det är ju något helt orimligt gott med den där lena och lagom söta krämen …. Jag och Kim firade min födelsedag i efterskott i lördags vilket innebar att han skämde bort mig hela dagen
Här dubblade jag satsen och gjorde två bröd. Mal mandel och nötter fint. Vispa ner smör, osten och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna
Gjorde något helt nytt till frukost idag, nämligen mandel och chiagröt. Koka ihop havregryn, chiafrön, mandelmjöl, vatten och en nypa salt på låg värme tills det är lagom konsistens
Jag hoppas att alla haft en lika fin påsk som jag har haft, att ni ätit en massa god mat, och att ni nu är utvilade och kanske lite solbrända på nästippen
Vid hösten tycker jag mycket om att göra olika sorters varma soppor och dricka te. Det roliga är att du kan variera dina biscottis i all oändlighet, den här gången valde jag att smaksätta mina skorpor med vanilj och mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.