Idag tog jag med mig Noah och gick till affären för att köpa lite marabou mjölkchoklad ochpäron. ev några msk strösocker (det blir ganska sött ändå, med tanke på frukt och choklad
Den består av en Mördegsbotten som smälter i munnen, päron som är inkokta i vanilj och som ligger på en bädd av den godaste mandelkrämen gjord på egenkokt vaniljkräm blandat med mandelmassa
Idag till frukost så testade jag göra en frukost paj med kokos smak med mandelochpäron fyllning. Till fyllningen så börjar du med att riva päronetoch sedan är det bara att blanda samman med resten av ingredienserna förutom bären
Dekorera med de sista päronenochmandeln. Kärna ur och skär päronen i klyftor. Fördela päronen (men lämna några till att dekorera kakan med) jämt över smeten i formen
Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost. Och där tittade skinkan fram. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Igenmulen himmel, snöglopp och isiga vindar. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig paj med fyllning av både lax, spenat och sparris
Nu är det fredag och dags för helg igen. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Helgen innebär visserligen att skriva en hemtenta för min del, men jag ska försöka att hinna med något träningspass och lite mys också, så jag ser fram emot helgen ändå
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.