Hej mina vänner. Nu är det färdigjobbat för min del för idag. Jag och barnen har varit i affären och köpt lite mat till ikväll också och nu har vi precis ätit lite mellanmål
Chokladkaka. Smält chokladen tillsammans medgrädde i en kastrull på låg värme. I den här kakan har jag använd frysta körsbär som jag bara har tinat tillsammans med lite socker och några matskedar körsbärsvin
11 dl vispgrädde. 11 tsk smör el margarinSeg chokladkakamed knäckglasyr. Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter, då cirka 5 minuter återstår av gräddningstiden, blanda samman socker, sirap och vispgrädde till knäckglasyren i en kastrull
Den här bakade jag i torsdags, som rubriken lyder alltså en mörk chokladtårta som jag sedan spritsat vispad grädde på och lagt en hög med blandade bär i mitten
Kakan är gjord på mörk choklad, den passar alldeles utmärkt till fruktcocktail, vispad grädde. Vill du ha mintsmak så väljer du en mörk choklad med mintcrisp
Kakans bas är svarta bönor, bananer och mörk choklad. En kladdigt god chokladkaka är svår att motstå. Med tanke på innehållet i den här kakan behöver du inte tänka på att motstå utan kan unna dig en bit och kanske även påfyllning
100 g mörk choklad (75%, eko) 75 g ägg (eko) [2 små ägg] 150 g farinsocker, mjukt [2 dl] 0,5 tsk vaniljpulver (eko) [om du använder vaniljsocker ta 1 tsk] 75 g olivolja (fruktig och eko) [0,75 dl] 100 g bovetemjöl (eko) [2 dl] 1 g salt [1 krm] 1 g bikarbonat [1 krm]
Blanda smör, grädde och mörk choklad i en kastrull och smält på låg värme. Den här chokladkakan blir extra god om den tillagas dagen innan så att choklad och kakaosmaken hinner komma fram
Servera gärna kakan kall med bär och vispad grädde. Smörj formen med lite smör eller olja. Blanda chokladsmeten med äggulorna och vänd sedan ner äggvitorna försiktigt
Det här är en god sockerkaka med kraftig chokladsmak. För någon dag sedan bakade jag en mörkchokladkaka enligt ett gammalt recept som jag har haft i evigheter
Servera med vaniljglass, grädde eller färsk frukt. 250 gram mörk choklad , av bra kvalitet. 1. Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladbitarna i det varma smöret och rör om
Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull och vispa upp med en visp. Dela chokladkakan i bitar och varva i ett glas tillsammans med vaniljglass, hallon och den salta kolasåsen
Lägg hallonen i glas och häll över grädden och toppa med riven mörk choklad. Färska hallon medgrädde och mörk choklad (4 port). 2 dl vispgrädde. 50 g mörk choklad. 2 dl vispgrädde. 50 g mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.