115 g mörk choklad. Sätt ugnen på 180 grader. Rör samman smör, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt ägget , lite i taget och rör blandningen luftig med degkrokar
Hej mina vänner. Nu är det färdigjobbat för min del för idag. Jag och barnen har varit i affären och köpt lite mat till ikväll också och nu har vi precis ätit lite mellanmål
11 tsk smör el margarinSeg chokladkaka med knäckglasyr. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter, då cirka 5 minuter återstår av gräddningstiden, blanda samman socker, sirap och vispgrädde till knäckglasyren i en kastrull
Kakans bas är svarta bönor, bananer och mörk choklad. En kladdigt god chokladkaka är svår att motstå. 200 g mörk minst 70%-ig choklad. 200 g mörk minst 70%-ig choklad
100 g mörk choklad (75%, eko) 75 g ägg (eko) [2 små ägg] 150 g farinsocker, mjukt [2 dl] 0,5 tsk vaniljpulver (eko) [om du använder vaniljsocker ta 1 tsk] 75 g olivolja (fruktig och eko) [0,75 dl] 100 g bovetemjöl (eko) [2 dl] 1 g salt [1 krm] 1 g bikarbonat [1 krm]
Blanda smör, grädde och mörk choklad i en kastrull och smält på låg värme. Den här chokladkakan blir extra god om den tillagas dagen innan så att choklad och kakaosmaken hinner komma fram
250 g mörk choklad minst 70%. Värm ugnen till 160 grader. Ta fram en springform på max 20–22 cm i diameter (inte större) och kläm fast en bit bakplåtspapper i botten
För att göra denna underbara kladdiga och chokladiga chokladkaka är allt du behöver 4 ingredienser (3 om du vill) och 2 fjuttiga minuter i micron. 3 msk kakao eller 50 g smält mörk choklad (80% kakaohalt). 3 msk kakao eller 50 g smält mörk choklad (80% kakaohalt)
Chokladkaka med dulce de leche, ca 10 portioner (den är mäktig. 100 g trevlig mörk choklad, gärna med havssalt i, t ex Lindt. 100 g trevlig mörk choklad, gärna med havssalt i, t ex Lindt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.