5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
4 port 600 g fläskfilé (går även med kycklingfilé) 3 tomater 1 pkt bacon, klippt 1 stor brk champinjoner 5 dl grädde 3 msk sötstark senap 1 vitlöksklyfta kalvfond riven ost Bryn bacon och låt rinna av på papper. Skär fläskfilén i 2. 600 g fläskfilé
Smaka av med salt och peppar. Lägg i en bunke tillsammans med rädisor, rödlök och sockerärtor. 700 g fläskfilé. 1salt och pepparPutsa fläskfilén. 1Grilla fläskfilén runtom till den fått fin färg. 1Skiva upp köttet och servera tillsammans med potatissallad och krispiga citronettgrönsaker
Bryn dom och krydda med salt och peppar. Servera tillsammans med cashewnötter, ris och sallad. )Till 4 personer600-700 gr fläskytterfilé eller fläskfilé1 stor röd paprika, hackad2 små gula lökar, hackade1 vitlöksklyfta, pressad1-2 syrliga äpplen, hackade3 dl creme fraiche3 dl grädde1 dl mango chutney2 msk tomatpuré1 tsk sambal oelek2 tsk curry1 tsk paprikapulver3 dl riven ost, med smakSaltPepparCashewnötterGör så härPutsa filén. 600-700 gr fläskytterfilé eller fläskfilé
Servera med bandspagetti och en stor grönsallad. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över. 600 g fläskfilé. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. 600 g fläskfilé
Jag beslutade mig för att använda blomkål och göra en riktigt matig gratäng. Jag gjorde det på det absolut enklaste viset, men jag kan tänka mig att man kan smaksätta på många olika sätt, med lite färska örter, lite senap eller så kan man lägga i lite skinka eller bacon
Denna ljuvligagratäng avnjöt jag till lunch idag tillsammans med en bit stekt tonfisk, mmmmm. Idag måste jag bara dela med mig av ett recept som jag hittade hos Monkan
Skär paprikan i bitar och låt koka med en stund. Igår hade jag lite idetorka på vad jag skulle hitta på till middag så kollade runt lite på nätet bland lite olika recept för att få någon idee, fastnade för ett recept på fläskfile gratäng som jag bestämde mig för att prova
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Och väldigt gott att ha med till matlådan. Krämig och god kyckling gratäng blev det idag. In med kycklingen i 15-20 min. Servera med ris och sallad 4 personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.