Smördegsinbakad fläskfilémed kantareller, kantarellsås och potatispuré smaksatt med basilika. Sen ett täcke av smördeg, pensla med uppvispat ägg för glans
Kvällen avrundas med After Work tillsammans med arbetskamrater, en riktigt skön och go dag. Som sagt, curry är ju en av mina favoriter så här kommer ett recept med curry
Servera sås och grönsaker till stekta Fläskfilémedaljonger. Ädel sås till medaljonger. Såsen passade väldigt fint till färsk fläskfilé från Norrländska Nyhlén’s Hugoson’s
Fläskfilégrytamed färskost och soltorkade tomater. Servera med en god sallad. Då min pappa är ett ess på att göra fläskfilé så åt vi det en av kvällarna, i en gryta
Det skulle egentligen vara fläskfilé men jag tog kycklingfilé och det blev otroligt gott. Det är ju knappt man förstår att det är april månad med detta väder
Servera med klyftpotatis, sallad och en god kall sås. 1 st fläskfilé. 1 st ägg att pensla med. Pensla med vispat ägg och gratinera ca 20-30 minuter i 225 grader. -Mama Skogly ♥ 1 st fläskfilé. 1 st ägg att pensla med
Krydda med salt och peppar. Servera med kokt ris och grönsaker. Ingredienser4 port600 g fläskfilé1 gul lök1 vitlöksklyftasmör-&rapsolja3/4 tsk salt1 krm svartpeppar2 1/2 dl matlagningsgrädde1 dl torrt vitt vin1 msk vetemjöl2 msk konc kalvfond1 msk fransk senap1 dl riven Kvibille® PrästGör så härSkär köttet i skivor. 600 g fläskfilé
En traditionell Shepherds pie innehåller alltid lammkött med ett täcke av potatismos. Ibland lagar jag den här rätten som pie men jag köpte små, fina delikatess potatis och tyckte att de passade mycket bättre i en gratäng
Skär paprikan i bitar och låt koka med en stund. Igår hade jag lite idetorka på vad jag skulle hitta på till middag så kollade runt lite på nätet bland lite olika recept för att få någon idee, fastnade för ett recept på fläskfile gratäng som jag bestämde mig för att prova
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.