Festligfiskgratäng med lax, spenat, läcker dillsås och duchessepotatis. En lyxig rätt som passar lika bra att bjuda på när man får gäster eller till vardags
Margareta Persson SKRIV UT RECEPTET. 4 portionerIngredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklipptdillTillservering
)Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. TinaBroccolin och dela imindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Idag blev det mycket enkel torskgryta och koktpotatis. Innan jag gicktill jobbet hade jag förberett både genom att skala potatis och fixatill grytan och skalat räkorna, men räkorna lade jag i grytan först nu när vi skulle äta den, för att de inte skall bli sega
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.