4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Smaka av med vitlök och salt och peppar. Då har du en såsbas med väldigt koncentrerad smak. Här kommer en riktigt smarrig förrätt, Det går bra att göra en större portion och ha som huvudrätt också
Grädde, vitt vin, vitlök och räkor. Om du toppar med färska räkor blir det här en riktig festrätt. Rätten har en tydlig smak av grädde och vitlök och laxens goda smak kommer verkligen fram
Rör ner vitt vin, tomatsås. Blanda runt och smaka av med salt, peppar. Hetta upp en panna och fräs chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkorna och fräs dem någon minut
Blanda noga och smaka av med salt. Det är viktigt med rätt sälta på den här rätten. Lägg ner spaghettin så att den är klar samtidigt som tomatsåsen är tillagad och klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.