4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Oftast brukar man tillsätta vitt vin när man gör risotto - det brukar jag också göra - men det går alldeles utmärkt att göra en helt "alkoholfri" variant med citron i stället
Smaka av med vitlök och salt och peppar. Då har du en såsbas med väldigt koncentrerad smak. Här kommer en riktigt smarrig förrätt, Det går bra att göra en större portion och ha som huvudrätt också
Räkor passar jättebra ihop med frukten, ochmed en mild dressing därtill blir det en läcker liten sallad som är perfekt som förrätt eller närhelst man vill ha något gott
Servera med ris och tomatsallad. Skala räkornaoch strö dem över. Häll vatten, crème fraiche, fond, sambal oelek, honung, limeskal och -saft och vetemjöl i en gryta
Blanda runt och smaka av med salt, peppar. Rör ner vitt vin, tomatsås. Hetta upp en panna och fräs chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkornaoch fräs dem någon minut
Toppa medräkoroch strö över lite persilja. Blanda noga och smaka av med salt. Blanda försiktigt ner räkorna i tomatsåsen utan att röra om (för att undvika att bitar av stjärtskal blandas med i såsen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.