Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismosmed gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Oj, vilken häftig smak det blev med smält brie i moset
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Mosa den, gärna med el-visp. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar. Fördela potatismoset i 4 smorda eldfasta formar och gratinera moset mitt i ugnen tills det har fått lite färg
Lammfärsbiffar. Smaka av med salt och svartpeppar. Balsamvinäger Lammfärsbiffar. Servera gärna med. Rör ihop (ja, det är lättast att blanda med händerna) alla ingredienser och forma till 8 biffar. Stek i smör på hög/medelvärme ca 3 min på varje sida. Pensla dem med olja och sätt in i ugnen 35-45 min
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs grönsakerna i ett par, tre minuter. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen och blanda sedan med sojabönor, avocado i mindre bitar och majs
Börja med att salta vattnet. Mosa potatisen med en elvisp. Smaka av moset med salt och riven muskot nöt. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter, gärna under lock
Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffarmed soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Häll av kokvattnet och mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Blanda den varma Milda/mjölkblandningen med potatisen och vispa kraftigt med elvispen en kort stund så att moset får en luftig konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.