Den här smarriga grytan, som vi käkade häromdagen, är influerad av det nordafrikanska köket. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Hetta upp resten av oljan i en gryta. Lägg tillbaka köttet i grytan. Lägg lök, salladslök, vitlök och morot i grytan och fräs 2-3 min under omrörning. 600 g högrev av nöt- eller lammkött av t
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Bryn köttet och lägg över i en gryta och spar stekskyn. 1 ½ kg lammkött (kok kött). Sedan hackar du kålen och löken och bryner det lätt inte så det får färg och sedan blandar ner med köttet
Höj värmen och lägg i lammköttet skuret i bitar. Denna ljuvliga matiga gryta med fantastiska medelhavssmaker gör sig väldigt bra som den är med ett gott bröd, eller för den som vill med potatis eller ris
Hetta upp lite mer smör i en stor gryta och fräs allt det hackade lätt tillsammans med kryddorna. Rosta mandelspånen lätt i en torr panna och strö dem över grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.