Skär 500 gram fläskfilé och 2 kryddstarka korvar i skivor. Bryn korven i en tjockbottnad gryta. Ta upp korvarna och bryn köttet i fettet. Krydda med 1 tsk mejram, salt och svartpeppar. Strö över 1 msk vetemjöl. Tillsätt 1 dl syltlök, 1 dl svarta urkärnade oliver, 1/2 dl hackad ättikgurka och 2 st strimlade röda paprikor. Slå på 4 dl köttbuljong och 2 dl matlagningsgrädde, koka i ca 10 min. Skär 10 st färska champinjoner och 1 burk minimajs i mindre bitar, blanda ner och låt allt bli varmt.
600 g fläskfilé 3 smala kryddigakorvar (t ex Kabanoss) salt peppar ca 1 msk olivolja 1 förp bacon. 600 g fläskfilé 3 smala kryddigakorvar (t ex Kabanoss) salt peppar ca 1 msk olivolja 1 förp bacon
Fräs svampen i olja i en stor gryta. Tillsätt purjolök, korv och paprika och låt det fräsa med tills det blir mjukt och det mesta av vätskan kokat bort
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag
Skär lök och paprika och bryn dem lite i stekpannan annan du lägger tillbaka korv och fläskfile, krydda med sambal oelek, soja, svartpeppar och häll på grädde och creme fraiche
Skiva korvarna och bryn dom i en tjockbottnad stekgryta, ta upp dom och lägg åt sidan. Bryn köttskivorna i fettet från korven, krydda med salt, peppar och mejram
4 portioner Ingredienser. 600 g fläskfile, ½ cm skivor 2 gula lökar, strimlas 1 gul paprika, strimlas, ta gärna fler paprikor, kanske orange 1 apelsin, skal och saft 2 msk olja till stekning 1 tsk socker 3 tsk sabal oelek 2 msk chilisås 1 tsk curry 2 msk
Fräs tillsammans i stekpanna och lägg sedan i grytanmed köttet. skär baconen i små bitar och stek tills de blir knapriga lägg sedan tillsammans med de andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.