Ingredienser Portioner. 4 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 3 schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 3 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Nu har det verkligen brakat loss med svamp och då framförallt kantareller här i Värmlandsskogen. Av den gjorde vi en supergod kantarellsoppa till lunch
Alldeles len och full av kantarellsmak, serverad med smörstekta kantareller, vaktelägg och löjrom. Strö över vetemjöl under omrörning, späd med kantarellspad och häll sedan på grädde
Igår åt vi paj och tidigare i veckan så gjorde jag den kantarellsoppamed portvin jag alltid gör. De första jag plockar hamnar på varma mackor, den andra omgången i en svampsoppa och sedan på pizza eller paj tillsammans med getost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.