Däremot brukar de flesta vilja hålla fast vid julens traditionella maträtter med bland annat skinka, Janssons frestelse, inlagd sill, kål, lutfisk och pepparkakor såklart
Tillsätt tomatpure, ädelost och smaksätt med salt/peppar. Garnera med persilja 1 l kantareller , Eller 3dl torkade kantareller. 3 msk ädelost , 2-3 msk beroende på hur stark ostsmak man vill ha
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Ingredienser Portioner. 4 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 3 schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 3 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Nu har det verkligen brakat loss med svamp och då framförallt kantareller här i Värmlandsskogen. Av den gjorde vi en supergod kantarellsoppa till lunch
Alldeles len och full av kantarellsmak, serverad med smörstekta kantareller, vaktelägg och löjrom. Strö över vetemjöl under omrörning, späd med kantarellspad och häll sedan på grädde
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.