Jag brukar använda elvispen med degkrokarna när jag gör på en större mängd färs. En smakrik, fast köttfärslimpa med långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. 1salt & peppar (gärna vitpeppar). Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
4 2 dl crème fraiche (gärna lätt) 500 g köttfärs 1 paket fransk löksoppa (pulver) Till servering kokt potatis lingon saltgurka Lägg till i inköpslistan
Det här är min tolkning på den gamla klassikern kålpudding. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter, ta ut när färsen är genomstekt (beror på ugn och form)
Katrin bjöd oss på den igår och den föll både stora och små i smaken. Det var den här franska löksoppan som användes som smaksättning i köttfärslimpan och det blev fantastiskt gott
Köttfärslimpa måste vara det enklaste man kan göra av en förpackning nötfärs skulle jag vilja påstå. På onsdagar är det L som står för matlagningen när jag jobbar till efter middagstid
Får du rester över är det jättegott att äta köttfärslimpapå smörat hårdbröd. Till detta serverade vi ugnsrostad potatis, svart vinbärsgelé, gräddsås och sallad
Dela baconet på mitten och lägg som band tvärs över färslimpan. Stek allt på nedre falsen i ugn i 225 grader i 40 minuter. Låt färslimpan vila cirka 10 minuter innan den skärs i skivor och serveras med gräddsås, löken, grönsaker och potatis eller ris. 1 st fransk löksoppa
salt & peppar. salt & peppar. Forma till biffar och stek i ca 2 min på varje sida så biffarna får färg. Lägg biffarna på en bakplåtspapperklädd plåt och kör i ugnen ca 15-20 min på 175 g. Forma till biffar och stek i ca 2 min på varje sida så biffarna får färg. Lägg biffarna på en bakplåtspapperklädd plåt och kör i ugnen ca 15-20 min på 175 g
Tillsätt grädde och mjölk om man vill minska på fettet. Här gjorde också en gräddsås till som köttbullarna fick gotta sig i och serverade sen med kokt pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.