Själv var jag väldigt sugen på att göra körsbärsmarmelad, så det blev det också. Den här gången använde jag kärnorna som ger den där speciella körsbärsmaken, plus att jag lät en vaniljstång koka med i marmeladen, ett tips från en kär kollega som precis som jag är lite insnöad på att pyssla i köket
Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Vispa det rumsvarma smöret med florsockret och vaniljsockret/pulvret
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. Innan du lägger upp dem till fikat så tar du (med fördel) bort pappret, penslar bullarna med smält smör och doppar dem i strösocker
Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full medvanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
När jag satt på jobbet i veckan så ringde Niklas och önskade sig en cupcake, han hade gått hemma och funderat på vilka smaker som skulle kunna smaka mumsigt i en cupcake och kom på att vanilj cupcake med vitchoklad och jordgubbsfrosting skulle vara gott
Idag bakade jag dessa gudomligt goda vaniljcupcakesmed strawberry milkshake frosting. Jag skulle bara smaka en liten bit eftersom jag bestämt att jag ska börja med LCHF och det är ju ingen bra kombo när man älskar att baka
Vek plattan dubbel på längden och skar ut remsor med pizzaskäraren. När de jäst till dubbel storlek penslade jag dem med ett uppvispat ägg och strödde på lite pärlsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.