Ostkakan är klar när kakan är ljusbrun och känns fast och inte rör sig för mycket. Vispa ihop alla ingredienser och häll upp i springform ca 20-22 cm. Grädda i ca 35-40 minuter, täck eventuellt med folie efter halva tiden
Gillar ni ostkaka. Ostkakan är klar när den känns fast. Grädda i ca 35-40 minuter. Jag älskar det. Den här fuskvarianten på Keso blev otroligt len och god
Ostkaka gjord på ägg, grädde och keso är bra LCHF-mat. Ostkaka Lowcarb. Originalet Småländsk Ostkaka innehåller vetemjöl, men den här är garanterat glutenfri
Tillsätt vinäger, olja, senap, kapris, salt och vit- eller svartpeppar. Dela på potatisarna i ca 2x2 cm bitar och blanda i lök- och oljedressingen. 3 msk hackad persilja, 4-5 stjälkar krus- eller bladpersilja
Täck eventuellt ostkakan med aluminiumfolie om den vill bli mörk mot slutet. Häll smeten i smord, vid eldfast form och grädda mitt i ugnen ca 45-50 minuter
En mycket god ostkaka som är gjord på keso och som passar väldigt bra till den som äter LcHf kost. 300 g keso1 bittermandel4-5 sötmandlar2 dl vispgrädde2 ägg + 2 äggulor. ( ½ - 1tsk vaniljpulver) * Finns att köpa på ICA, förväxla ej med vaniljsocker . 4-5 sötmandlar
Har gjort en liknande ostkaka en gång förut, men det var väldigt många år sen. Servera ostkakan ljummen direkt ur formen med hallonsylt och vispad grädde
Anledningen till detta ska ha varit att giftig koppar kunde läcka genom tennbeläggningen i formen och ut i ostkakan och att det helt enkelt var säkrare att hugga in i dess mitt
Småländsk ostkakaPortioner. Servera ostkakan ljummen tillsammans med sylt och lättvispad grädde. Grädda i mitten av ugnen på 175° tills kakan stelnat och blivit ljusbrun, det tar cirka 1 timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.