Fyll på med mer vatten eller om du så önskar hämtar jag lite mjölk istället. Jag lovar att det smakar helt annorlunda än att bara göra snabbkaffe på vanligt sätt
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Recept på goda blåbärsbars med citron kardemumma och lite vårspatt. Ska visa er bilderna senare men i kväll bara måste jag ge er receptet på dessa blåbärsbars som jag bakat för någon helg sedan, då vi hade kalas för H
Idag bjuder jag på vegetariskt. Jag gör dem ofta och serverar dem på olika sätt. Annat jag brukar servera till är blomkålsgratäng, broccoli och blomkålsmos, stuvad vitkål eller en rättikagratäng, med andra ord är det bara fantasin som sätter gränserna på vad man kan bjuda till de här burgarna/biffarna
Vi kör litepå känn utan termometer. Min sambo är en mästare på detta. Jag höll mig till skinka, kallskuret, ägghalvor med majonnäs och räkor, köttbullar, grönkål, brysselkål, olika ostar, lite lax och nötter
Skär av toppen på parikorna och gröp ur dem (eller vad du valt att fylla). 4 stora paprikor (eller 2 squash eller småfallor) 200-300 g kryddstark korv, i mindre bitar 1 gul lök, finhackad 1 dl hackad persilja 2 dl tomatsås 2 dl kokt matvete 2-3 dl riven ost Sätt ugnen på 200°. Tomatsås ca 4 dl 1 gul lök, finhackad 1 pkt krossade tomater 2 vitlöksklyftor, pressade 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad basilika ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk råsocker Fräs den gula löken i en kastrull i lite olja
Det är ju inte jättelattjolajbans att stå i köket och svettas när det finns tusen andra roliga saker man vill hitta på när solen strålar från en klarblå himmel och värmen dallrar i luften (ja jag lever på hoppet än)
Varmrätten vi bjödpå har vi haft med här i köket tidigare men den tål att upprepas, både med tanke på hur god den är och på den lilla köksinsats den kräver
Passar på att reposta ett härligt recept från Karolina som tidigare gästbloggat här på mat. Oftast ligger det mer än vi tror där längst nere i kylskåpslådan och vid första anblick kanske dessa råvaror inte ser så aptitliga ut men tillsammans och med lite extra kryddning/smaksättning i exempelvis en pastasås eller i en gryta kan det ju faktiskt bli en succé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.