Mandel- och ägglikörtårta med vit chokladochcitronKladdigaste, smarrigaste påsktårtan. Mendelbottnar som fylls med ägglikörsmörkräm och toppas med vit chokladoch maränger
Smaksätt med limesaft ochcitronsaft. Rita cirklar med hjälp av ett glas och en blyertspenna. Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna under tiden du genomför nästa punkt
Jag fyllde de ena med ultimate chocolate frostingsom du hittar recept på här,de andra med samma fyllning fast jagtog bort kakaon och la till lite florsockeroch lite citronarom
Gjord med vit chokladoch lite citron blir den helt oemotståndlig. Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citronoch vit choklad, i miniformat. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citronoch vit chokladoch det blev jättegott
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. Vispa med en elvisp ihop smör, lemoncurd, hallon och florsocker
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citronoch vit chokladoch det blev jättegott
Mina är smaksatta medcitronoch har fått smält choklad ringlat över sig. Forma topparna med sked och handen, pressa ihop dem lite (finns risk att de trillar isär annars) och lägg på plåten
Recept på sylten, Blåbärssylt med lime, hittar Ni här. Vi rullade ut degen, bredde ut lite av sommarens blåbärssylt på, rev 50 g vit chokladoch skal av en liten citron över och rullade ihop innan vi skar 22 skivor som lades i formar. Jäste fick de göra i ca 30 minuter innan de penslades med ett uppvispat ägg och gräddades i 180 grader i ca 12 minuter. 50 g vit choklad
1 citron, skalet. 150 g vit choklad, bitar. Muffinsmet150 g smör osaltat 220 g ägg [4 st] 190 g strösocker [2 dl] 1 citron, skalet 180 g vetemjöl [3 dl] 5 g bakpulver 50 g mjölk [0,5 dl] 36 frysta hallon (eller andra bär) 150 g vit choklad, bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.