Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Skala och riv ingefäran grovt. Skölj linserna. Hetta upp en stor kastrull med olja. Fräs lök, vitlök och chili på medelhög värme några minuter tills löken mjuknat men inte fått färg. Tillsätt ingefära och torkade kryddor och fräs vidare under omrörning några minuter. Tillsätt linser, grönsaksbuljong och kokosmjölk och låt koka upp. Puttra på ganska svag värme ca 10 min. Späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens. Skölj grönkålen och riv ner i mindre bitar, släng stjälken. Tillsätt grönkålen i grytan och låt puttra ytterligare 5-10 min. Smaka av med soja, (rå-)socker och citronsaft. Skär halloumin i tärningar. Stek i smör eller olja tills osten fått fin färg. Rosta pitabröden i brödrost eller i ugnen på 225 grader ca 5 min. Toppa korman med halloumin och servera tillsammans med pitabröden och eventuellt valfritt matgryn eller ris.
Tillsätt röda linser och lättmjölk. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mot slutet russin ochkokos. Men när jag ätit en stund hade jag vant mig och den heta soppan var riktigt god
½ dl röda linser. Rör ner aprikoser, linser, ingefära, russin, crème fraiche och vatten. Den här grytan har en indisk touch, och blir så kryddstark du vill ha den
Mor min är fenomenal på att trolla fram smarriga röror med bönor och slikt. Enkelt och mycket gott. Smaka av med salt, peppar och ett par droppar olivolja
När jag skulle göra paj för några veckor sedan fick jag syn på paketet medröda linser i skafferiet, och började fundera på om det inte skulle gå att göra ett pajskal på kokta linser
½ dl röda eller gula linser. Vispa ner kokosgräddenoch mixa soppan helt slät med stavmixer. En klick creme fraiche med mycket fint hackad, lenrimmad lax eller räkor, samt finhackad dill och lime förhöjer IFD-värdet ytterligare, och några knäckesticks till är inte heller helt fel
Krydda med lite nymald svartpeppar och salta om det behövs , men tänk på att buljongen har sälta. Späd eventuellt med lite mer vatten om du tycker att soppan verkar för tjock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.