Att nu komma tillbaks, hänga med brorsans fyra år yngre polare, varav ingen har barn, alla har bil och de flesta olika typer av knegarjobb var onekligen en flashback
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost. Supergott och det gick riktigt snabbt, bara 20 minuter på 225 grader i ugnen
Ät dem direkt ur skalet, gärna tillsammans med vitlöks- och persiljesmör och lite baguette. I det här huset är det visserligen oftast min man som grillar medan jag förbereder annat
Hon kommer att jobba kväll under hela hösten och vill ta med sig matlåda. Servera med en god sallad. Det har varit varmt och de har sprungit oavbrutet i tre timmar varje fm
Bollarna passar utmärkt till en middag, som här medsötpotatisfriesoch avokadoröra men de är också väldigt goda att äta som de är om man doppar dem i en god sås
och gnid in köttet med kryddblandningen. Lägg rullarna på en plåt med. salt och peppar. Riv osten fint och blanda med crème fraiche eller yoghurt till en slät kräm
Chevrekräm. Vi skulle äta middag tillsammans så jag och Johan ställde till med lyxmiddag. Det blev så himla galet gott att det vore ett brott att inte dela med mig av receptet till er
Ört- och smörslungade primörer400 g färskpotatis (gärna små) 50 g sockerärtor 100 g grön sparris 100 g körsbärstomater 0,5 kruka färsk persilja, finhackad 50 g smör. Ramslök- och chèvrekräm2 dl grekisk yoghurt 150 g chèvreost 3 msk ramslök, finhackad salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.