4 dl
majsmjöl, 2 dl pumpakärnor, 1,25 dl solroskärnor, 1 dl sesamfrön, 0,5 dl chiafrön, 0,5 dl hampafrön, 1 msk fiberhusk och 1 tsk havssalt. Tillsätt 0,5 dl olivolja, 0,5 dl rapsolja och 4 dl kokande vatten. Blanda ordentligt och fördela på två plåtar med bakplåtspapper, platta ut med hjälp av en slickepott. Toppa med flingsalt och in med plåtarna i ugnen (varmluft 125 grader, vanlig 150 grader). Grädda
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott. Det går enklare om man lägger ytterligare ett bakpapper ovanpå och trycker ut jämnt med händerna
Dela degen i två delar och tryck ut på en plåt mellan bakplåtspapper med en kruskavel. Min arbetskamrat Inga-Lill bjöd på gott snacks till kaffet i fredags
Det går lättast om du lägger ett annat bakplåtspapper uppe på och trycker/slätar ut med handen. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper
Så lätta och så spröda knäcke, med en insats på ca 2 min (+40 min i ugn) och så har du dina hemgjorda knäckebröd redo för veckans frukost. Fröknäcke 1 plåt
Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
En favorit för mig är rödbetshummus, avokado eller Västerbottenost. Fröknäcke är något jag ser till att ha hemma nästan jämt och jag brukar oftast hålla mig till ungefär samma recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.