14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Börja med misomajonnäsen. Gör små ägg av tartaren med två skedar genom att ta upp en sked tartar och skrapa av den med den andra skeden och sedan upprepa
Känns som att det är många somgör egen pasta. Sen alla ni/vi som försöker dra ner på kolhydrater så kan man fortfarande äta pasta med ändra proportionerna
Två saker fick vi laga till – tzatziki och fyllda tomater. (Perfekt för mig som inte äter kött. Ja ungefär, det blir ändå lite olika varje gång när man smakar av och tillsätter, smakar av och tillsätter lite till… och smaken är ju som baken så gör efter din egen
Den färdiga rårakan ska vara gyllenbrun och alldeles frasig. Slottstek – Gör enligt Katarinas underbara recept Råraka Ingredienser 8 potatisar 2 ägg ¾ tsk salt Tillbehör 1, somdengörs av Calle i ”Vår tid är nu” gräddfil finhackad rödlök rårörda lingon Tillbehör 2, husman enligt Tore Wretman knaperstekt fläsk rårörda lingon Tillbehör 3, lyxvarianten löjrom gräddil finhackad rödlök Gör så här Skala och riv potatisen grovt
Det är ju densomavgör smaken och den bör helst få puttra en stund på spisen. Nu blev det som det blev och jag tänker naturligtvis beskriva hur man SKA göra och inte hur jag gjorde
Jag gillar det lite tyngre som blir i brödet, hur mättande det är och den goda smaken. Jag bakar det även i en rätt stor brödform, det kommer inte resa sig så mycket utan skärs i bitar som sen delas på mitten likt t ex en köpt "frökus" från affären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.